dijous, 18 de setembre del 2014

Material: Salomon Slab Hybrid Jacket


Bon dia,

Ja han passat més de sis mesos des de la darrera valoració de material i avui m’he decidit a escriure quatre ratlles d’aquesta Hybrid Jacket.

Característiques:
Combina un disseny amb panells  impermeables, la ja coneguda membrana de Salomon, amb d’altres amb una funció paravent, tecnologia Wind Stopper, per intentar aconseguir una optima protecció en cas de mal temps. Aquests dos tipus de teixit es diferencien per tonalitats de color molt subtils. També incorpora teixit micro-perforat a la zona de les aixelles per millorar la sensació de sequedat.

La membrana inclou una cinta elàstica afegida que s'ajusta a la cintura, i que juntament amb una cremallera ¾, no s'obre del tot, permet poder-nos treure la peça sobre la marxa i guardar-la enrotllada a mode de cinturó dins la cinta afegida. Si tornem a necessitar-la la desenrotllem i a sobre, sense necessitar d’aturar-nos.

Si el que ens agrada és anar amb ella però amb la cremallera descordada, o dies tontos de pluja intermitent fina, incorpora un gafet que, un cop cordat, evita que voli lliurement i ens proporciona un extra de frescor.

A cadascuna de les mànigues inclou un altre afegit de cinta elàstica que evita l’entrada d’aigua en cenyir-se al cos.

Incorpora una caputxa amb un altre element elàstic pensat per a fixar-se al cap i evitar que ens baixi tapant els ulls o que qualsevol ventada ens la tregui, no l’he provat.

Porta diferents elements reflectants per millorar la visibilitat a les nits.

Valoració:
Com a paravents funciona perfectament, ho vaig poder comprovar pujant al Puigmal amb una ventada de nassos, el cos es va mantenir calent tot i anar amb poca roba, el problema va ser un altre, no portar els guants posats.

Com a impermeable la vaig utilitzar unes quantes hores sota la pluja durant la CCC, amb alguna incursió de vent inclosa, i el rendiment també va ser molt bo. Sobretot valorar la bona transpiració que incorpora.

El sistema de plegat en marxa és senzillament espectacular i ens permet optimitzar espai a la motxilla podent-lo dur al damunt de sortida en comptes d’anar entaforat.

La peça en general disposa d’una molt alta elasticitat, això permet posar-nos-la i al mateix temps protegir la motxilla de les inclemències del temps, permetent conservar lliure d’aigua el que duem a dins.

En línies generals un molt bon producte, per no dir excel·lent, ara el seu preu és força elevat com sol passar amb material lleuger d’alta qualitat.

Salut, vent, aigua i amunt!!!!!!!

3 comentaris:

  1. Hola Carles! Gràcies per les teves aportacions que aporten llum a l'hora de decidir entre comprar un o altre producte.
    Precisament en aquest sentit tinc un dubte. Entre la tant apreciada Raidlight Top Extreme i aquesta ingeniosa Salomon més recent, per quina et decantaries? la diferencia de preu ronda mínim els 80 euros. La Raidlight top extreme es completament impermeable, i li atorguen un 9 de 10 de transpiració, però no té elasticitat ni té el sistema novedós de plegar-se a la cintura, pesa el doble i ocupa més plegada. La Salomon té un 10 de 10 de transpirabilitat però això que no sigui del tot impermeable, no sé, en una cursa o ruta per la muntanya pots acabar ben empapat si en cau una de bona. Els productes s'haurien de comprar pensant en la majoria dels supòsits en els que els faràs servir, llavors que t'agafi una bona tempesta passa poc, però quan passa si no tens un bon impermeable t'hi va l salut. Gràcies.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola David,

      Gràcies pel comentari.

      No he provat la de Raidlight, però puc dir-te que sota pluja intensa no he tingut cap problema amb la Hybrid, com dic al post a Cham vam gaudir d'una intensa pluja durant 6 hores ben bones i va respondre a la perfecció.

      Aprofitant el teu comentari he estat llegint al voltant de les dues jaquetes i crec que son molt semblants en quant a valoració per part de pàgines on fan tests de productes oferts per les marques, i quan no s'és un professional 110 grams, la diferència entre l'una i l'altre, no afectant massa.

      Salut i muntanya!!!!!!





      Elimina
  2. D'acord. Moltes gràcies!!!

    Salut i muntanya!!!!!

    ResponElimina