dijous, 29 de maig del 2014

#Emmona14: Seguiment i temps de pas.


Bon dia,

Aquest parell de setmanes que queden per arribar al 14 de juny, aniré publicant detalls i coses interessants, al meu entendre, sobre la UT Emmona.

A falta de confirmar que el recorregut no es veurà afectat per les inclemències meteorològiques, tal i com comentava en un post anterior, avui us indico on es pot fer el seguiment de la cursa i aproximadament a quina hora compto passar per cadascun.
Mapa de la ruta.
Font: www.emmona.cat

Inicialment no volia fer-ho, doncs l’any passat vaig acabar fins els nassos d’estar pendent de si anava o no dins els temps que havia previst, però al final he decidit que una mínima referència he de tenir, encara que enguany prioritzaré gaudir a la cursa per davant de vigilar el rellotge, per la qual cosa espero córrer una mica més que l’any passat.

Si voleu veure la sortida, haureu de matinar molt i ser a les sis del matí de dissabte a Sant Joan de les Abadesses, però això us permetrà aprofitar el dia i poder-vos acostar a tots els punts de pas.

El primer es Pardines, aproximadament al quilòmetre 16, es troba al nord de la Serra Cavallera i a l’est de Ribes de Freser, per arribar-hi cal anar fins aquesta darrera població i seguir els cartells que indiquen el poble. L’any passat hi vaig passar cap a les 8:30 de dissabte, aquest any compto fer-ho cap a les 9, amb una mica més de calma. Serà una pas fugaç. Els primers hi poden ser en una horeta i tres quarts.

El següent lloc ja és el santuari de Núria, al vell mig de la vall, més o menys amb 47 quilòmetres a les cames. Per accedir-hi es pot fer a peu des de Queralbs o Daió, una bona caminada, o en cremallera que es pot agafar a Ribes de Freser o Queralbs. Compto arribar-hi entre tres i quatre de la tarda, abans no hi compteu. Aquí aturada per dinar, mínim vint minuts mitja hora. Els primers poden passar en unes sis horetes, cap allà les dotze del migdia.

Després de Núria saltem a Planoles, per allà el quilòmetre 71. La trobem a l’oest de Ribes de Freser, i per accedir-hi cal passar per la carretera de Puigcerdà que passa per la Collada de Tosses. L’hora aproximada de pas entre les vuit i les nou del vespre, més o menys a l’hora de sopar, una altre aturada llarga. Els primers poden passar en unes vuit hores llargues.

I ja saltem a Campelles, també a l’Oest de Ribes de Freser, als volts del quilòmetre 85. La carretera, GI-4011, que ens porta al poble es troba a mà esquerra a l’entrada de Ribes venint de Campdevànol. Aquí ja hi passaré de negre nit, entre les dotze i la una de la matinada del diumenge. Els primers aniran per les onze o dotze hores.

Abans de l’arribada ens queda Ribes de Freser, això serà uns quatre quilòmetres després de Campelles. Hi passaré entre mitja horeta i tres quarts després de sortir de Campelles. Els primers tarden uns vint minuts de Campelles a Ribes.

I per acabar Sant Joan de les Abadesses, punt de sortida i arribada, compto que, si acabo la cursa, no ho faré abans de les cinc de la matinada del diumenge, l’any passat eren les set de la matinada quan arribava de nou. L’any passat el primer va tardar quinze hores, amb l’increment de quilòmetres i desnivell, poden anar-se’n a quinze i mitja o setze hores.

Aquí us ho deixo, qui s’animi ja sap on i quan passar.

Salut i Pirineus!!!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada