dilluns, 10 de març del 2014

Entre Dolmens i Castells...

Bon dia,

Darrer cap de setmana de preparació per l'UT Les Fonts, la intenció inicial era anar a fer una tirada llarga pel Cap de Creus, però a darrera hora de divendres vaig veure un post a facebook que anunciava un entrenament a Vilajuïga. Però primer comencem pel dissabte.

Aprofitant el bon dia varem anar a fer una volteta a la muntanya amb la Sílvia, deixant l'Ivet a cals avis. Varem enfilar amunt per Bellavista, en direcció a la muntanya. En arribar a una pista de terra, ens varem trobar un cartell indicatiu de l'itinerari Megalític Febrosa-Sinols, varem decidir agafar-lo i amunt. El camí és de bon fer, però es nota que no és massa transitat, en 10 minutets ens plantem a la Roca del Duc, on es poden veure unes bones vistes del poble, llavors prenem un desviament del camí principal per arribar al Dolmen de la Febrosa II.

Dolmen de la Febrosa II
Foto: Sílvia
Un cop aquí al Dolmen, fem mitja volta i desfem camí per anar a buscar el bitxo. Una bona sortida per fer un passeig de dissabte.


I arribem a diumenge, el que us deia, a Vilajuïga feien una sortida a muntanya. Es tractava de resseguir el recorregut que el cap de setmana vinent serà la cursa Entre castells, la primera edició de la mitja marató de muntanya de Vilajuïga organitzada per el Grup Excursionista Capgirell.
Cartell de la cursa
Imatge: Web Grup Excursionista Capgirell

A dos quarts de nou del matí sortia de Palau-saverdera xino-xano cap al punt de trobada, cinc quilòmetres d’escalfament, en arribar unes quantes cares conegudes, salutacions per aquí i per allà, preguntant per objectius futurs i a córrer.

Per començar una mica d’asfalt amb els ulls posats al Castell de Quermançó, però dura poc doncs ens endinsem en un corriol curt però ràpid que ens porta al peu del Castell. Baixem paral·lels a la carretera de Llançà, és una baixada curta que ens duu a la segona pujadeta, aquest cop totalment per pista, es fa una mica llarga, però com que no té massa pendent permet anar a ritme.

Un cop dalt una llarga baixada, primer per pista i després per un corriol que ens durà al començament de la tercera pujada, la més bonica de totes, comença per pista però ràpidament enfilem un corriol que ens porta al tallafocs de roca Miralles, el del km 33 de les 24 hores del Cap de Creus. Enfilem el tallafocs amunt fins connectar amb el GR i ens aturem a Santa Elena on ens espera una mica d’aigua.

Ens esperem un xic per reagrupar-nos i enfilem amunt cap a Sant Pere de Rodes, agafem el camí per pujar al Castell i trenquem just abans d’arribar-hi per anar a buscar coll de Mosquit. Baixem fins a Mas Ventós, i anem a buscar el camí que baixa cap a Vilajuïga pels dolmens, està molt bé, amb baixades força picades. Un cop a baix una darrera pujadeta, anant a parar darrera el Rachdingue i avall fins a trobar el punt de sortida. +info

Una ruta molt bonica i ràpida, us la recomano, més informació en aquest enllaç http://mitjamaratomuntanyavilajuiga.blogspot.com. Descansar cinc minutets i cap a Palau desfent el camí de l’anada.

Ara a pensar en Xerta i la seva UT Les Fonts.

Salut i castells!!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada