dilluns, 1 d’abril del 2013

Material: Salomon XT Advanced Skin S-lab 5, una mirada crítica


Bon dia,

Avui toca parlar de bosses, després d’uns dies de donar-hi voltes, i amb el bon regust de boca que em m’està donant la germana gran, he decidit de comprar-me la XT Advanced Skin S-lab 5 de Salomon, ho he fet de cares a curses i sortides que no requereixen dur pràcticament material per la nit, o sigui sense haver de dur roba d’abric.

Tot i que té un preu de catàleg prohibitiu, 140 euros als temps que corren és una pasta, he pogut aconseguit el model de la temporada passada per “només” 90, 50 euros estalviats que sempre van bé per invertir-los en algun altre giny.


En plena acció a les 24 hores del Cap de Creus, frontal.
Foto: Sílvia
La gran diferència entre les dues és la secció multi compartimentada que en el model de 5 litres desapareix, d’algun manera s’havien d’eliminar els “quilos” de més, la resta pràcticament és igual: una butxaqueta amb iman per guardar la manta tèrmica, indispensable en el 99% de curses tot i que per sort no he hagut de fer servir encara, xiulet incorporat, també obligatori encara que en dos anys no l’he fet servir mai, dos cistelles davanteres pels bidons, butxaques “laterals” pels gels, en aquest cas només una amb cremallera, i una secció al darrera per la resta (digues-li frontal, paravents, documentació, etc...).

Com que dic mirada crítica ara toca rajar del que hi sobra tenint en compte que parlem d’una bossa per anar amb poc pes, podríem dir-ne “minimalista”, i indicar el que s’hi podria afegir per millorar-la.

El sistema per portar els pals, que encara a hores d’ara no he arribat a entendre com s’ha d’usar amb correcció, o sigui que alguna vegada m’han acabat caient, sobra si seguim el criteri minimal, uns euricos menys de cost de fabricació.


Pel darrere, altre vegada a Cap de Creus.
Foto: Sílvia 
Les dues bossetes amb velcro que incorpora i poden posar-se en un dels tirants, que els més llestos de la classe han falcat amb un cordino per no perdre-la, encara és hora que hi trobi alguna utilitat, ja tenim una bossa de tela incorporada al tirant dret perfecte per guardar les claus. Així que si algú l’ha perdut i en necessita una, per casa en corren quatre. Si no les hi posen més estalvi.

La bossa d’hidratació que incorpora, totalment estudiada, amb funda per mantenir la temperatura i aïllament al tub, podria anar com a accessori a part com passa en d’altres models de Salomon. Després d’unes quantes curses he arribat a la conclusió que els bidons estalvien temps a l’hora de recarregar, son més fàcils, i menys costosos, de canviar en cas de quedar molt malmesos i hi pots posar qualsevol cosa, a la que comences a posar líquids amb alt contingut en sucres a la camel, té els dies comptats. Només de comprar-la, la vaig treure, així que si algú en necessita una a bon preu... Una altre cosa que ens permet estalviar costos.

Un parell de coses que s’hi podrien afegir per fer-la 2.0, ignoro si hi son presents a la nova versió, son un espai diferenciat dins la bossa del darrera, la principal, on guardar el telèfon/reproductor d’àudio per evitar que es mogui per l’interior, i un petit orifici el màxim d’estanc per on poder treure els auriculars. No hauria de suposar un cost massa gran.

També podria incorporar-s’hi un espai on guardar la documentació, carnet i llicencia federativa, i algun caler. Tenint en compte que a vegades cal descanviar el clàssic bitllet de 20 euros, de fet l’altre dia em va passar fent una tirada llarga pel Cap de Creus, les monedes van d’un costat a l’altre de la bossa, una cremallera o un sistema de tancament com el del compartiment que ja incorpora per les claus seria ideal.

Una necessitat que hi ha en curses nocturnes, a la Transvulcania ho demanen, és disposar d’un llum de posició. Tal i com està dissenyat el darrere de la bossa, no hi ha cap punt on poder col·locar el que volta per casa sense fotre’m cops mentre corro, tocarà fer servir la imaginació.
Després de provar-la un parell de vegades, m’ha anat de meravella, això si, en sortides curtes i sense carregar-hi aigua, la primera sortida llarga, les 24 hores del Cap de Creus, ha confirmat les expectatives en prou feines es nota que la dus a sobre i no et penalitza excessivament pel què fa al pes, ara només he tingut petits problemes al costat esquerre perquè em va més que justeta.

Un producte sensacional i molt a tenir en compte, el retorn d’inversió està assegurat.

Espero que us serveixi i us ajudi a l’hora d’escollir...

Salut i muntanya!!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada