divendres, 27 de desembre del 2013

De Nadal i Sant Esteve...

Hola a tots i totes,

Els efectes secundaris de no dormir massa seguit comencen a notar-se, no dic que no dormi, simplement ara a casa ho fem a intervals indeterminats. Sense anar més lluny ahir en trobar-nos amb en Peio per anar a fer un tomb amb la BTT, em comentava que foti una cara son que espantava. És el que toca, acostumar-se a viure aquest primers mesos a base de dormir de tres o quatre en tres o quatre hores, si és que continuem tenint sort i la bestiola ens permet aquestes llargues tirades sense despertar-se.

Amb aquestes i de cares a mantenir la forma, sense deixar-hi la salut, he pres la determinació de fer el dia si dia no, sempre amb el beneplàcit de la Sílvia que tolera la meva bogeria. Així doncs un dia entreno, un altre descanso. Pel que fa als horaris, indeterminats, un dia toca al matí, normalment els festius, un altre al migdia, cada vegada menys doncs els aprofitem per anar a passejar, altres a la tarda, aprofitant que per aquests moltes tardes no treballo, i si cal alguna nocturna cau amb els Intrèkkids.

Anant al gra, ho varem deixar amb la pujada als Àngels del passat divendres al migdia, així que seguint amb la previsió tocava sortir el diumenge, i així ho vaig fer. Aquesta vegada al matí aprofitant que la bestiola ens va despertar a quarts de nou, una sortida d'una horeta per Sant Daniel. De casa al Cul del Món passant pel nou vial que han habilitat paral·lel al curs del Galligants, bona alternativa per evitar els cotxes al Carrer Sant Daniel. Segueixo cap a la font dels Lleons passant per la plaça de les Sardanes, un cop a la font trenco a l'esquerre per agafar el camí dels Ecosistemes, passo per un mas que estan restaurant i baixo per anar a trobar el camí de les Dones. Pujo fins a trobar el corriol embardissat i avall, passant pel polvorí i un tram del camí del Calvari. En total 12km 380D+.

Dilluns descans, dimarts tornem-hi. Aquesta vegada com que tinc la tarda lliure i pugem a Palau-saverdera pel dinar de Nadal, intento pujar al Puig Neulós des de Cantallops seguint una ruta de wikiloc.

Arribo a Cantallops a quarts de cinc de la tarda, em queda una hora llarga de claror i uns 10 quilòmetres fins al cim, decideixo anar pujant fins que em quedi sense llum i quan toqui engegar el frontal mitja volta i cap a casa, si arribo a dalt bé, si no també. Només de començar em despisto, però acabo passant per un camí que està prou bé, puja amb una pendent menys pronunciada que el corriol que havia de prendre, és més corrible, però allargo la ruta un parell de quilòmetres i perdo un temps preciós que m'impedirà fer cim.

Un cop enganxo de nou el track previst, enfilo la pista cap a Recasens, petit desviament paral·lel a la pista i a tornar-hi. Ja veig el castell, passo de llarg el trencant i segueixo cap a la Cantina. Abans d'arribar-hi, caminet a la dreta i avall per tornar ràpidament a pujar. El camí està en prou bones condicions i és fàcil de seguir, tot i això de tant en tant toca passar per sota algun arbre caigut, hi ha molta fullaraca que amaga alguna pedra i en algun punt concret, prop de la riera que baixa del cim, una mica de fangueig  Després d'una hora i quart i amb uns 11 quilòmetres recorreguts, la fosca és total i em veig obligat a engegar el frontal, m'he quedat a un quilòmetres llarg del cim, però s'ha fet tard, ja tornaré un altre dia.

Per baixar prenc el mateix camí que a la pujada, encara que el track baixava per un altre prefereixo passar per llocs que pugui distingir que no pas per un camí desconegut, així evito possibles pèrdues, més tenint en compte que disposo només de la llum del frontal i ja m'ha advertit que va justet de piles, tot i això duc les de recanvi. Vaig amb compte per l'excés de fullaraca fins arribar a la pista, un cop aquí ja no la deixo fins arribar al cotxe. 20,5km 980D+, tocarà tornar un altre dia per coronar.

El dia de Nadal descans, però per Sant Esteve ens n'anem a fer un tomb amb la BTT amb en Peio. Quedem a dos de 10 del matí, decidim pujar a Sant Miquel passant pel camí de les Dones. Enfilem cap a Sant Daniel, passem per la font d'en Fita, Can Sirvent, la font dels Lleons i encarem el camí de les Dones. Un cop a dalt de tot, ens aturem per treure una mica de roba, fa força calor, i m'adono que m'ha petat el canvi del pinyons, per sort s'ha quedat enganxat al pinyó més gros de tots així a les pujades no patiré massa.

Seguim fins a l'Olivet, amb la sort de poder anar canviant de plat, d'aquí cap a Sant Miquel per la pista. Tram final de pujada, petita aturada als bancs del capdamunt per picar alguna cosa i avall que fa baixada, a la baixada sembla la rambla ple a vessar de caminaires, corredors i ciclistes com nosaltres, fins i tot els de TV3 que han fer un petit reportatge. Un cop al pont de pedra, abans d'arribar al trencant de la font del Ferro, en Peio segueix cap a Torre bonica i jo decideixo anar cap a casa que anar sense canvi dóna força pel sac. 17,5km 550D+.

Per acabar, comentar-vos que el proper dimarts farem la segona TrailSilvestre Intrèkkida. Es tracta de fer una pujada a Sant Miquel al migdia per tancar l'any cremant per avançat les cervesetes i els combinats que ens fotrem al vespre. Si us animeu a participar-hi, ens trobarem a 3/4 de dues a la plaça Catalunya de Girona, i ens ho agafarem amb calma i tranquil·litat que els torrons ja apreten.

Salut i son!!!!



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada