diumenge, 29 de desembre del 2013

100 cims: Puig neulós

Bon dia,

Després d'un divendres de descans, el dissabte tocava sortida. Aprofitant un canvi de plans de darrera hora, hem pujat a Palau, així que podia fer una excursioneta per l'Empordà i posats a fer perquè no intentar fer un dels 100 cims pendents? Doncs cap a Cantallops hi falta gent per intentar de nou coronar el a Puig Neulós, el punt més alt de l'Albera, a cavall del Rosselló i l'Alt Empordà.

Aprofitant que l'Ivet ens ha despertat a quarts de vuit, tercera vegada durant la nit, m'he canviat i mitja hora més tard sortia de casa. Després de l'intent de l'altre dia, avui he decidit canviar de ruta, una circular que comença just al pont per pujar al Castell de Requesens, així escurço uns quants quilometres i un xic de desnivell, que el temps va car.

Per començar pujada per pista fins al poble o nucli de Requesens, pas fugaç pel costat de la Cantina, quins talls de carn mes gustosos que s'hi poden menjar, us recomano que us hi acosteu un dia, i amunt seguint les marques grogues. Després d'uns tres o quatre quilometres arribo al filat que indica la frontera entre l'Empordà i el Rosselló.

Aquest tall ja l'havíem fet una vegada, però no varem trobar el camí que seguia cap al cim. Però avui gràcies al Garmin ho he tingut més fàcil. Així que a carenar fins a Puig Neulos.

Aquí teniu unes fotos fetes des del cim.



Per baixar, enfilo cap al mar seguint la carena. A mig camí enganxo un GR, segurament l'11 que tinc entès que passa per aquí. Després d'uns tres quilometres de baixa i puja, arribo a una cruïlla, se cap on he d'anar, però el track del Gps no és gens precís i no em queda mes remei que baixar pel dret la pendent, fins arribar a una pista, ara un cop aquí segueixo de nou un camí de marques grogues per acabar anant a trobar altre vegada la mateixa pista, així que perdo una mica el temps.

Segueixo per aquesta pista un parell o tres de quilometres fins que em toca desviar-me pel mig del bosc i passar pel que sembla un antic torrent totalment impracticable i sense marcar, segurament si hagués seguit per la pista hauria anat un xic mes ràpid, però que hi farem es el preu que s'ha de pagar en no conèixer el terreny i intentar evitar de perdre'm aprofitant els tracks de wikiloc.

Per acabar el recorregut passo pel costat del castell de Requesens i segueixo la pista que hi porta fins arribar altre vegada al cotxe. Bona sortida, d'uns 15km amb 980D+.

Apa, això és tot.

Salut i muntanyes!!!!!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada