dijous, 16 de juny del 2016

Test: Dynafit MS Feline Ultra by Esports Nabes

Bona tarda,

Una nova oportunitat per tastar material de la mà d’ Esports Nabes, de nou m'ha deixat a provar material de la marca Dynafit, aquesta vegada el model MS Feline Ultra, evolució de la MS Pantera.


Han estat tres tests, en dos d’ells he pogut posar-les a prova en un entorn exigent, per un costat la cresta de Rocacorba i per l’altre fent part de l’Olla de Vallter, el darrer un test de velocitat en planer per confirmar sensacions aparegudes.

La Feline Ultra és una vamba robusta, amb molt esmorteïment, molta tracció i no menys protecció, pensada per tenir el seu millor rendiment en entorns d’alta muntanya, rocosos i exigents. La podríem considerar una vamba pesada, vaja un tanc als peus.

Començaré per la sola Vibram, una aposta segura, hi ha tres parts diferenciades, la punta, amb un compost més tou a la part central que li dona una major flexibilitat, cosa que ens permet una petjada menys dura a l’hora de córrer en trams planers, la part central més dura i inflexible per no notar les “pedres del camí” i evitar les torcedures i una part del darrera més tova per millorar la caiguda per aquells que aterren de taló.


Tot això ve muntat sobre un compost més tou, deu ser alguna versió del tant anomenat EVA, que afegeix un punt més alt d’esmorteïment al conjunt. Conferint una caiguda, “drop”, de 8 mil·límetres entre taló i dits, fet que ens obliga a agafar mig número més del normal per evitar colpejar els dits amb la part davantera en les baixades.

Pel que fa a la part superior, l’anomenat upper, fa la sensació de ser altament resistent, vull dir que no s’esquinçarà a les primeres de canvi, amb un grau alt de protecció que la fa ideal per a recorreguts muntanyencs on les pedres son l’amic inseparable, permetent-nos ser poc curosos, sobretot en baixada, a l’hora de valorar on posem el peu i emportar-nos alguna pedra per endavant.

Pel que fa a la llaçada, incorpora un sistema semblant al quicklace de Salomon, això si, amb dos problemes un més greu que l’altre. El greu és que pels comentaris generals i les meves pròpies sensacions, s’afluixen els cordons, en pujada no hi ha problema, però a l’hora de baixar l’inconvenient és més gran. L’altre problemàtica és que no incorpora cap “bossa” on poder guardar els cordons un cop lligats, sort que vaig fer un cop d’ull a com se les lligava en Marc Pinsach al test que varem fer a Vallter.

Pel que fa a les sensacions un cop posades, és que s’adapten perfectament al peu, si te les lligues bé no et molesta res de res, entre d’altres perquè la llengüeta està lligada a la vamba amb un sistema de gomes, impedint que es mogui i pugui provocar un fregament constant que desemboqui en una llaga o quelcom per l’estil.

El que m’ha deixat més content és la protecció i la millora de les sensacions en terrenys durs i compactes, eufemisme d’asfalt.

El que m’ha agradat menys és el sistema de llaçat i com guardar-lo.

Una bona opció per llargs recorreguts en terrenys tècnicament exigents.


Salut i muntanya!!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada